Over ons

Home » Over ons

PS-Acoustics BV is een akoestisch ingenieursbureau dat in 2012 werd opgericht door bestuurder dr. ir. Pieter Schevenels. Het is gevestigd in Limburg en voert projecten uit ten oosten van de as Brussel – Antwerpen.  Onze opleidingen organiseren we in heel Vlaanderen en Brussel.

Onze naam – Pretty Sound Acoustics – kan op twee manieren geïnterpreteerd worden: enerzijds maakt ze duidelijk dat wij een behoorlijk degelijke akoestiek ambiëren, anderzijds geeft ze aan dat wij pas tevreden zijn met een akoestiek die mooi klinkt. Op deze manier is zij verweven doorheen al onze expertisedomeinen.

Onze kernwaarden

Proactief: wij zorgen voor een akoestisch doordacht ontwerp bij nieuwbouw, renovatie, inrichting en herinrichting.

Educatief: wij kunnen u of uw mensen leren omgaan met akoestische grootheden, berekeningen, bouwoplossingen, … Ontdek onze opleidingen.

Reactief: wij gaan probleemoplossend te werk om een bestaande situatie van lawaaihinder tegen te gaan.

Objectief: wij treden op als objectieve instantie om de huidige of behaalde akoestische omstandigheden vast te leggen en zijn onafhankelijk van producenten en leveranciers van bouwoplossingen.

In elk geval zijn wij pas tevreden als u aan het einde van de samenwerking iets heeft bijgeleerd over akoestiek. Dat is dan ook de ambitie die wij dagdagelijks uit willen dragen en dit maakt samenwerken met PS-Acoustics tot een unieke ervaring.

Uitstekende kwaliteit

PS-Acoustics draagt een kwalitatieve dienstverlening hoog in het vaandel. Het welslagen van een strenge audit om geregistreerd dienstverlener te worden voor de KMO-portefeuille in de pijler opleidingen bewijst dit.

Attesten van goede uitvoering van tevreden opdrachtgevers staan garant voor een kwaliteitsvolle service van PS-Acoustics.

Logo KMO-portefeuille

Universiteit Hasselt

2013 - heden
Docent
Faculteit Architectuur en Kunst

Provinciale Hogeschool Limburg

2010 - 2013
Docent
Departement Architectuur

KU Leuven

2011
Behalen doctoraat op proefschrift “Onderzoek van de bron-structuur-geluid interactie in het kader van de bronkarakterisering en geluiduitstraling van trillingsbronnen in gebouwen”

KU Leuven

2006 - 2008
Doctoraatsbursaal
Afdeling Akoestiek en Thermische Fysica

PS-Acoustics BV

2012 - heden
Bestuurder

XIOS Hogeschool Limburg

2010 - 2012
Onderzoeksdocent
Departement Bouwkunde

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB)

2008 - 2010
Onderzoeker
Afdeling Akoestiek

KU Leuven

2006
Afgestudeerd als Burgerlijk ingenieur Bouwkunde, optie Gebouwentechniek (met onderscheiding)

Niet gevonden wat je zocht?

Op zoek naar meer info over ons bedrijf, onze missie of onze troeven? Wij helpen u graag verder!