Onze expertise

Home » Onze expertise

Akoestisch comfort in gebouwen wint aan belang. De invoering van een nieuwe normenreeks rond bouwakoestiek in België speelt hier gretig op in. Of het nu gaat om nieuwbouw of herbestemming, PS-Acoustics ondersteunt u dankzij onze ruime expertise in elke fase van een bouwproces (voorontwerp, ontwerp, aanbesteding, uitvoering). We lossen daarnaast ook bestaande problemen voor u op door ter plaatse professionele metingen uit te komen voeren.

Wij leggen graag mee de eerste steen

Een lawaaierige onthaalruimte, een dokterspraktijk waar je de gesprekken zo kan mee volgen, een kantoorruimte waarin ventilatiegeluid je de hele dag de stuipen op het lijft jaagt…  Op akoestisch comfort in gebouwen kan niet genoeg worden ingezet.  Een check-up van de akoestische parameters is dus steeds op zijn plaats.  Hoe vroeger u aan de akoestiek denkt, hoe beter het eindresultaat zal zijn.  Wij helpen u graag zo vlug mogelijk om de akoestisch zwakke plekken in het gebouw op te sporen en adequate oplossingen te formuleren.  Het uiteindelijke resultaat is een gebouw waarin de gebouwgebruiker graag vertoeft en daar wordt u alleen maar beter van.

Probleemoplossend kan ook

Is het toch te laat en kampt u met een akoestisch probleem?  Geen nood, ook dan zijn er steeds oplossingen voorhanden.  De eerste stap is het uitvoeren van een serie akoestische metingen om de huidige toestand te karakteriseren.  Op basis daarvan voeren we een studie uit en reiken oplossingen aan.  We denken daarbij steeds aan budgettaire, esthetische of andere voorwaarden die u belangrijk vindt.  We helpen u op weg om met een geschikte uitvoerder in zee te gaan.  Tijdens de uitvoering van de oplossing of nog nadien staan we klaar om nog technische hulp te bieden waar en wanneer u het nodig vindt.

Hieronder vindt u een filmpje met fragmenten van metingen van luchtgeluidisolatie en nagalm dat in samenwerking met PS-Acoustics tot stand is gekomen.

Het staat beter op papier

Wilt u als bouwheer zekerheid hebben over de akoestische prestaties?  Laat dan net voor de oplevering een aantal metingen uitvoeren.  Ook als u als aannemer verplicht wordt om akoestische opleveringsmetingen te laten uitvoeren, staan wij tot uw beschikking.  Wij helpen u op zoek te gaan naar de meest nadelige situaties en stellen een meetplan voor.  Indien gewenst, voeren we enkele weken voor de metingen een werfbezoek uit om eventuele pijnpunten uit te lichten.  We gieten de resultaten vervolgens in overzichtelijke rapporten en vergelijken met de akoestische eisen die werden opgelegd.  Die maatstaven kunnen uit de Belgische normen komen, beschreven zijn in het lastenboek, opgelegd om een BREEAM-certificaat te halen, …  Voldoen er een of meer resultaten niet aan de eis?  Dan vermelden wij meteen in het rapport waar volgens ons verbetering te behalen wordt.

Een greep uit onze expertise

Met volgende aspecten kunnen wij u helpen:

1. Luchtgeluidisolatie

Minimaliseer stemgeluiden in een ruimte, ideaal voor drukke zalen of werkomgevingen.

2. Contactgeluidisolatie

Vermijden van loopgeluiden. Zeer belangrijk nabij ruimtes waar veel verplaatsing is.

3. Gevelgeluidisolatie

Buiten veel lawaai, binnen een oase aan rust. Feestgeluiden binnenhouden.

4. Installatielawaai

Minimaliseer geluidsoverlast van ventilatie, verwarming, sanitair, …

5. Ruimteakoestiek

Vermijd echo’s, nagalm en akoestische problemen in ruimtes.

6. Open-space kantoren

Optimale speech privacy wordt gegarandeerd zodat men rustig en ongestoord kan werken.

7. Buitenlawaaimetingen

Metingen van verkeersgeluiden, industriële geluiden, …, om de gevelgeluidisolatie te bepalen.

8. Spraakverstaanbaarheid

Spraakverstaanbaarheidsmetingen (STI – Speech Transmission Index)

9. Overige metingen

Metingen van geluid in om het even welk meetpunt (binnen of buiten)

Aan ons heeft u een betrouwbare partner voor al uw akoestische vraagstukken. Onze bestuurder – dr. ir. Pieter Schevenels – heeft gedoctoreerd aan de KU Leuven in het onderwerp van installatielawaai in gebouwen, heeft een carrière achter de rug in de afdeling Akoestiek van het WTCB en doceert aan de UHasselt de vakken rond akoestiek aan de architecten in spe.

Met meer dan 200 succesvolle projecten, een hoop terugkerende klanten en uitgebreide ervaring in de akoestiek zijn we overtuigd dat we u kunnen helpen. Bent u nog niet overtuigd? Bekijk dan al onze referenties.

Interesse in onze expertise?

We horen graag hoe we u kunnen helpen.