Opleidingen

Home » Opleidingen

Enkele malen per jaar organiseert PS-Acoustics de opleiding “Akoestiek in gebouwen – de praktijk” op locaties die goed bereikbaar zijn via de autosnelweg op fileluwe trajecten. Op onze registratiepagina vindt u de kalender en andere praktische info. Dit is vooral een goede oplossing voor wanneer het aantal cursisten van uw onderneming/instelling beperkt is (< 6). Daardoor kunt u modules op verschillende tijdstippen of plaatsen volgen. De opleiding kan echter eveneens bij u in-house doorgaan zodat u zich niet moet verplaatsen. Bij in-house opleidingen is het uiteraard mogelijk om een opleiding op maat voor te stellen.

Duur van de opleiding:
3 modules van 4,5 uur

Locatie(s):
Goed bereikbaar / In-house

Tot 40% gesubsidieerd via KMO portefeuille (Opleidingen)

Over de opleiding

Het doel van de opleiding is om mogelijke en onmogelijke bouwconcepten aan te halen voor een bouwproject inzake de akoestiek van het gebouw. De nadruk van de opleiding ligt sterk bij het herkennen en omzeilen van valkuilen, zowel bij ontwerp als uitvoering. We focussen op 5 belangrijke domeinen binnen de bouwakoestiek: nagalm en ruimteakoestiek (o.a. in landschapskantoren), luchtgeluidisolatie, gevelgeluidisolatie, contactgeluidisolatie en installatielawaai.

De opleiding heeft vooral een praktische insteek: er worden geluidsfragmenten afgespeeld, akoestische metingen uitgevoerd, materiaalmonsters rondgedeeld, demonstraties gegeven en echte cases behandeld. Bovendien is er een sterke interactie met de deelnemers via vragen over hun concrete projecten. Iedere cursist ontvangt ook duidelijk leesbare hand-outs van de gegeven presentaties (2 per A4 en in kleur).

De opleiding bestaat uit 3 modules van 4,5 uur. U kunt ook voor slechts één of twee module(s) inschrijven, maar voor het volgen van modules 2 en/of 3 wordt het aanbevolen module 1 gevolgd te hebben.

Module 1

Module 2

Module 3

Kwaliteit & subsidies

PS-Acoustics is voor de Vlaamse Overheid geregistreerd dienstverlener voor de KMO-portefeuille in de pijler Opleidingen. Dit betekent niet alleen dat onze opleidingen voldoen aan strenge kwaliteitscriteria maar ook dat KMO’s en vrije/zelfstandige beroepen met een vestiging in Vlaanderen voor 40 % voor kleine ondernemingen en voor 30 % voor middelgrote ondernemingen gesubsidieerd worden.

Beoordeling via KMO-portefeuille (42 resultaten):

Bovendien wordt de opleiding sinds 2015 erkend door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten ten einde de opleiding te laten meetellen voor 10 te behalen punten in het kader van de Permanente Vorming van architecten.

Architecten kunnen bovenop subsidie via de KMO-portefeuille een premie aanvragen bij liberform van € 90 (€ 30 per module) indien hun werkgever aangesloten is bij paritair comité PC 336.

Leerkrachten in de bouw kunnen gratis inschrijven via Constructiv.

Beoordeling door cursisten (275 enquêtes):

  • Kwaliteit van de slides:
  • Kwaliteit van de hand-outs:
  • Waardering van de manier van lesgeven:
  • Mate waarin de verwachtingen ingelost werden:
  • Bijdrage van de opleiding tot de interne werking in het bedrijf:
  • Prijs/kwaliteitsverhouding van de opleiding:

Wat anderen over onze opleiding zeggen

“Deze cursus is een must als basis voor iedereen uit de bouw- & facilitaire wereld (zowel voorschrijver als aannemer) om meer inzicht in de problematiek te bekomen, zowel proactief als probleemoplossend. Aan de hand van goed gestructureerde slides wordt de theorie duidelijk & interactief aan praktische cases en samples gelinkt, om hiermee verder rekening te houden bij ontwerp & uitvoering. De hand-outs zullen hierbij zeker nog vaak geraadpleegd worden!” – Kris Cottenier, K-ONCEPT

“Een zelfverzekerde docent met professionele kennis in de materie en neutrale houding tegenover de verschillende mogelijke oplossingen op de markt. De vloeiende overgang gaande van het akoestisch belang, naar de oude en nieuwe normen tot de aandachtspunten en in-situ cases, maken dat je een boeiend en vlot overzicht in de materie hebt ontvangen. Bijkomend hebben we tevens een aantal producten ook tastbaar in handen op hun eigenschappen kunnen beoordelen.” – Christof Van Wymeersch, Insulco

“De docent spreekt met kennis van zaken en het vele voorbeeldmateriaal is erg boeiend. De opleiding wordt aan een goed tempo gegeven en is gestructureerd.” – Pieter Jaeken, Port of Antwerp

Geïnteresseerd om je bij te scholen?

Bekijk de data en prijzen van de open opleidingen en schrijf je in!

Zij waren er al bij